Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Νέα προσφυγή για τον Ασωπό

Νέα προσφυγή για τη συνεχιζόμενη μόλυνση του Ασωπού κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Με αυτήν, ο δήμαρχος Οινοφύτων Γ. Θεοδωρόπουλος ζητεί να υποχρεωθεί η πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης του ποταμού.

Όπως τονίζεται στην προσφυγή, παρά την επισήμανση από όλους τους αρμόδιους κρατικούς και επιστημονικούς φορείς ότι για τον Ασωπό "απαιτείται άμεση παρέμβαση για επίλυση του προβλήματος", διαπιστώνεται η συνέχιση "της πλήρους απουσίας ανάληψης δράσεων εκ μέρους τόσο των αρμόδιων αρχών όσο και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αν και είναι υποχρεωμένες από την κοινοτική και εθνική νομοθεσία να λάβουν τα αναγκαία μέτρα".

Ο δήμος Οινοφύτων εξάλλου υποστηρίζει ότι η ρύπανση του Ασωπού έχει εξελιχθεί ίσως στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα, καθώς από πρόσφατες μετρήσεις ανιχνεύθηκε συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου που ξεπερνούσε τα 60mg/l συγκεντρώσεις νικελίου που ξεπερνούν τα 30mg/l.

Η προσφυγή καταλήγει με την επισήμανση ότι η αδράνεια αυτή της πολιτείας είναι αντίθετη στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.