Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010

Αλέξης Τσίπρας: Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και στην ομάδα των τεσσάρων

Με σκληρή γλώσσα ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της ΚΠΕ του ΣΥΝ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη «λεηλασία μισθών και εισοδημάτων των εργαζομένων», ενώ επανέφερε την κριτική του στους τέσσερις αποχωρήσαντες βουλευτές της Ανανεωτικής Πτέρυγας.

Αναφερόμενος στη δημοσιοινομική πολιτική της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για "σχέδιο που εξυφαίνει μαζί με το ΔΝΤ και δεν αποσκοπεί στην ανάκαμψη της χώρας αλλά στην ωμή και με ξεδιάντροπο τρόπο, όπως είπε, λεηλασία μισθών και εισοδημάτων.
Στηλίτευσε την πολιτική που ακολουθείται σε τομείς όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και οι ιδιτικωποιήσεις, εκτιμώντας πως αυτά είναι και τα μέτωπα που η κοινωνία θα δώσει τους πιο κρίσιμους αγώνες που έδωσε ποτέ.
Σχετικά με το θέμα της Siemens ο κ. Τσίπρας έβαλλε εναντίον των δύο κομμάτων εξουσίας μιλώντας για προσχηματικές αλληλοκατηγορίες, για ένα ντέρμπι στο οποίο διαγκωνίζονται για "το ποιος κατέχει τα πρωτεία στη λαμογιά και την διαπλοκή".
Στο εσωκομματικό πεδίο, ααναφερόμενος στην ανεξαρτητοποίηση των τεσσάρων βουλευτών της Ανανεωτικής Πτέρυγας, έθεσε και πάλι ζήτημα ηθικής τάξης μιλώντας για αλλοίωση της βούλησης του ελληνικού λαού. Ωστόσο πρόσθεσε πως ο ΣΥΝ δεν πρόκειται να αναλωθεί σε πόλεμο φθοράς μαζί τους καθώς, όπως ανέφερε, ο αντίπαλος είναι απέναντι και δεν είναι άλλος από την πολιτική που οδηγεί στη φτώχια και στην ανασφάλεια.


Κατά την σημερινή συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας, θέση για την οποία είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Βίτσας, καθώς και τα μέλη της νέα πολιτικής γραμματείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.