Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

«Πάμε Αθήνα, Συμφέρει»

Καμπάνια από τους εμπόρους του κέντρου με ελεύθερες εκπτώσεις για το σύνολο των εμπορευμάτων τους
Τα καταστήματα που θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία για επιστροφή των καταναλωτών στο κέντρο θα έχουν την ελευθερία να πωλούν τα προϊόντα τους με εκπτώσεις που θα καθορίσει το καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Φωτογραφία από την οδό Ερμού κατά την περυσινή περίοδο των θερινών εκπτώσεων

Σε «καμπάνια» με μειωμένες τιμές προχωρεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ), επιχειρώντας να ξαναφέρει του καταναλωτές στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, με σύνθημα «Πάμε Αθήνα: Συμφέρει». Τα καταστήματα του κέντρου έχουν πληγεί σημαντικά στο διάστημα της τελευταίας διετίας τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από τα επεισόδια που έχουν γίνει κατά διαστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Η πιο ασφαλής ένδειξη για αυτή τη διαπίστωση είναι το γεγονός ότι κάθε μήνα που περνά, πληθαίνουν τα καταστήματα τα οποία βάζουν λουκέτο και τα μεγάλα εμπορικά ακίνητα της περιοχής που αδειάζουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπόρων, εφέτος ο τζίρος είναι μειωμένος σε ποσοστό ως 20% στα είδη ένδυσης και υπόδησης, ενώ ακόμη και στα πολυκαταστήματα του κέντρου οι πωλήσεις είναι περιορισμένες σε μικρότερο ποσοστό (γύρω στο 5%).

Την καμπάνια επιστροφής των καταναλωτών στο κέντρο στηρίζουν η Νομαρχία Αθηνών και ο Δήμος Αθηναίων, ενώ τα καταστήματα που θα συμμετάσχουν θα έχουν σαφή γνωρίσματα, όπως ειδικές αφίσες και την ελευθερία να πωλούν τα προϊόντα τους με εκπτώσεις που θα καθορίσει ο κάθε καταστηματάρχης ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΣΑ σημειώνει ότι « η αγορά της Αθήνας δοκιμάζεται καθημερινά. Ουσιαστικά η πρωτεύουσα βιώνει πρώ τη τις παραμέτρους της νέας διαμορφούμενηςπραγματικότητας » και σε αυτό το πλαίσιο « σε μια προσπάθεια αναστροφής του κακού ψυχολογικού κλίματος, αναγνωρίζοντας τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών και την αγωνία των επιχειρήσεων να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας » ο ΕΣΑ πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Οπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος, οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα έχουν ως διακριτικό γνώρισμα αφίσα με το σύνθημα «Πάμε Αθήνα: Συμφέρει!» και θα αναρτώνται στις ιστοσελίδες και των τριών φορέων (Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, Νομαρχία Αθηνών, Δήμος Αθηναίων). Και φυσικά όσα καταστήματα αναρτήσουν την αφίσα, δεσμεύονται για μείωση επί του ταμείου των μοναδικών αναγραφόμενων τιμών για το σύνολο των εμπορευμάτων τους που διατίθεται εντός του καταστήματος.

Δεν θα ισχύει επιπλέον μείωση τιμών για τα εμπορεύματα που διατίθενται υπό καθεστώς προσφορών, καθώς επίσης και για προϊόντα στοκ.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.