Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

Το σοκολατούχο γάλα ενισχύει τους μυς


Το σοκολατούχο γάλα χωρίς λιπαρά ξεπέρασε τα αθλητικά ποτά με υδατάνθρακες όσον αφορά τη βοήθεια στην ανασύσταση και ανεφοδιασμό μυών μετά την άσκηση, ανέφεραν ερευνητές.

Ο συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεΐνης σε σοκολατούχο γάλα χωρίς λιπαρά φαίνεται να είναι σωστός για τον ανεφοδιασμό των μυών, δήλωσε ο William Lunn, PhD, του Πανεπιστημίου του Connecticut.


Η έρευνα περιέλαβε 8 άντρες που έτρεχαν και βρίσκονταν σε καλή σωματική κατάσταση και ακολουθούσαν ισορροπημένη διατροφή, για δυο εβδομάδες. Στο τέλος κάθε εβδομάδας έτρεχαν γρήγορα για 45 λεπτά. Μετά από κάθε γύρο, οι άντρες κατανάλωναν 0,4 λίτρα είτε σοκολατούχου γάλατος χωρίς λιπαρά είτε αθλητικού ποτό με υδατάνθρακες με τον ίδιο αριθμό θερμίδων.


Βιοψίες μυών μετά την άσκηση έδειξαν αυξημένη σύνθεση πρωτεϊνών μυών μετά την κατανάλωση γάλατος σε σχέση με το αθλητικό ποτό που περιείχε μόνο υδατάνθρακες.


Επιπλέον, η κατανάλωση σοκολατούχου γάλατος χωρίς λιπαρά οδήγησε σε υψηλότερη συγκέντρωση γλυκογόνου στους μυς, 30 και 60 λεπτά μετά την άσκηση, σε σύγκριση με τα αθλητικά ποτά. Η αναπλήρωση γλυκογόνου μετά την άσκηση βοηθά τη μελλοντική απόδοση, δήλωσε η Lunn.

Ενώ εξετάστηκαν μόνο άντρες, μπορούμε να περιμένουμε ότι και οι γυναίκες θα αποκομίζουν τα ίδια οφέλη μετά την άσκηση, από το σοκολατούχο γάλα, δήλωσε ο ερευνητής.


Ενώ οι έρευνες ήταν μικρές δεν υπάρχει λόγος να μην καταφύγει ο αθλούμενος σε σοκολατούχο γάλα χωρίς λιπαρά μετά την άσκηση, δήλωσε η διατροφολόγος Nancy Clark. Οι αθλητές μπορούν να το εκλάβουν ως φτηνή εναλλακτική διατροφική επιλογή για βοήθεια όσον αφορά την ανάκαμψη μετά την άσκηση.


Πηγή: iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.