Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Εγκαινιάστηκε το μουσείο Περιβάλλοντος της Στυμφαλίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Σάββατο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας εγκαινίασε το μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας στην ορεινή Κορινθία, το έβδομο μουσείο που δημιουργεί το πολιτιστικό ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς.

Η υδατική λεκάνη της Στυμφαλίας, ενταγμένη στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, είναι ο νοτιότερος ορεινός υγροβιότοπος των Βαλκανίων με 160 είδη σπάνιων αποδημητικών πουλιών. Τις τελευταίες δεκαετίες, όμως, η λίμνη όπου ο Ηρακλής σκότωσε τις στυμφαλίδες όρνιθες συχνά κινδυνεύει να στερέψει.


Το νέο μουσείο έχει σκοπό να καταδείξει την εξάρτηση του ανθρώπου από τη φύση και την αρμονική συνύπαρξή τους στη λεκάνη της Στυμφαλίας. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

που περιλαμβάνει θα φιλοξενεί επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το νέο μουσείο περιλαμβάνει επίσης αίθουσα δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης δράσεων πολιτισμού με τη φιλοξενία περιοδικών εκθέσεων καθώς και τη διοργάνωση εκδηλώσεων.


Το μουσείο δημιουργήθηκε από το πολιτιστικό ίδρυμα του ομίλου Πειραιώς που έχει και την ευθύνη λειτουργίας του για τα επόμενα 50 χρόνια. Εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοποννήσου 2000-2006 του Γ'ΚΠΣ με την αρωγή της τράπεζας Πειραιώς.


Είναι ανοικτό καθημερινά εκτός Τρίτης από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.


Παρόντες στα εγκαίνια ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης καθώς και βουλευτές της περιοχής και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.