Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Αναζητώντας το νόημα του χορού σε τέσσερις ημέρες

Τις σύγχρονες τάσεις στην τέχνη της κίνησης θα παρουσιάσουν δέκα χορευτικές ομάδες στο Μέγαρο Μουσικής
Στιγμιότυπο από την παράσταση του Χοροθεάτρου Αrt «Woman without men», που θα παρουσιαστεί το ερχόμενο Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής (ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ)


Ποιες καταστάσεις ενδέχεται να προκύψουν όταν μια θεωρία γίνεται πράξη; Τι είδους απρόοπτα θα συμβούν μόλις ένα σύστημα τεθεί σε εφαρμογή; Τι έχει στ΄ αλήθεια μεγαλύτερη σημασία: ο προορισμός ή το ταξίδι; Τα παραπάνω ερωτήματα απασχολούν τον χορογράφο Παναγιώτη Αργυρόπουλο στο έργο του «Session 1» με το οποίο η ομάδα Χορευτές του Βορρά εγκαινιάζει την 4η Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην εφετινή διοργάνωση, που πραγματοποιείται με χορηγία του ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος ΑΕ, συμμετέχουν συνολικά δέκα ομάδες επιλεγμένες από πενταμελή διεθνή επιτροπή, οι οποίες σε διάστημα τεσσάρων ημερών (από 5 ως και 8 Ιουνίου) θα επιχειρήσουν να δώσουν αντιπροσωπευτική εικόνα των σύγχρονων αναζητήσεων των ανθρώπων του χορού.

Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές- το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων και το ΟΜΜΑ- η Πλατφόρμα του 2010 έχει ιδιαίτερο βάρος καθώς διοργανώνεται λίγο καιρό μετά το 1ο Διεθνές Συνέδριο Χορού τον περασμένο Απρίλιο, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένους εκ των σπουδαιότερων θεωρητικών, φιλοσόφων και αναλυτών του χορού από ολόκληρο τον κόσμο να συναντηθούν στην Αθήνα και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το παρόν και το μέλλον της τέχνης της κίνησης.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι μετά το πέρας των παραστάσεων ο κριτικός και αναλυτής του χορού Ντόναλντ Χούτερα και η χορογράφος και θεωρητικός Αννα Σάντσεζ Κόλντμπεργκ θα βρίσκονται στη σκηνή για να συζητήσουν με τους χορογράφους, παρουσία του κοινού.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, Βασ. Σοφίας και Π. Κόκκαλη Στις 5, 6, 7 και 8 Ιουνίου Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21.00

Πληροφορίες-εισιτήρια στο τηλ.

210 7282.333

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 5 Ιουνίου
Χορευτές του Βορρά/«Session 1» Χοροθέατρο Αrt/«Woman without men» Χοροθέατρο Ηρος Αγγελος/«Ασκήσεις ετοιμότητας V» Κυριακή 6 Ιουνίου
Υelp danceco/Das (ist) ein Χoροθέατρο Νταλίκα/«Ευγενείς αποδράσεις» Δευτέρα 7 Ιουνίου
Πρόσχημα/[πράξη] V Τous les deux ΖΗΤΑ/«Α time to mourn» Ομάδα Salto Futuro/«Ο τοίχος» Τρίτη 8 Ιουνίου
Αερίτες/ D. Οπα Κι όμως κινείται/puRgatoRio


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.