Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Γίνετε χορτοφάγοι για να σώσετε τον πλανήτηΗ χορτοφαγία μπορεί να αποδειχθεί ένας επιπλέον λόγος για να σωθεί ο πλανήτης και να σταματήσει η κλιματική αλλαγή, υποστηρίζει καινούρια αναφορά των Ηνωμένων Εθνών.
Η Διεθνής Επιτροπή για τη Διαχείριση Πόρων των Ηνωμένων Εθνών, που αποτελείται από μια ομάδα επιστημόνων από όλον τον κόσμο, υποστήριξε σε έκθεση της, πως οι μεγαλύτερες αιτίες για την αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι η παραγωγή φαγητού και τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Αλλά, ενώ η χρήση του πετρελαίου και του άνθρακα μπορούν σταδιακά να αντικατασταθούν από άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, όπως η αιολική και η ηλιακή, ο κόσμος θα χρειάζεται πάντα το φαγητό.

Με τον πληθυσμό να αυξάνεται συνεχώς, οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η παραγωγή φαγητιύν θα γίνει ο κύριος λόγος της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η αγροτική παραγωγή αντιπροσωπεύει το 70% της παγκόσμιας εκμετάλλευσης των γλυκών νερών, το 38% της χρήσης της γης και το 19% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με την έκθεση, λοιπόν, ο μοναδικός τρόπος για να σώσουμε το περιβάλλον είναι να στραφούμε στην χορτοφαγία.

Ο Αχιμ Στάινερ, Διευθυντής προστασίας του Περιβάλλοντος στον ΟΗΕ υποστήριξε ότι οι καταναλωτές μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής με το να τρώνε λιγότερο κρέας.

Έναν τρόπο που προτείνει ο Στάινερ για να κάνει τη χορτοφαγία πιο δελεαστική, είναι οι χώρες να φορολογήσουν ακριβότερα τα κρέατα, και να απαλλάξουν από τους φόρους όσα συνιστούν τη χορτοφαγική δίαιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.