Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Κατάληψη της Νομαρχίας σήμερα το πρωί, από ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς


Κατάληψη της Νομαρχίας Φωκίδας πραγματοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Μηχανικών. Μέλη του Συλλόγου είχαν αποκλείσει τις εισόδους με ερυθρόλευκες κορδέλες μην επιτρέποντας στους υπαλλήλους να εισέλθουν...

O
Σύλλογος επέλεξε να κινηθεί με αυτό τον τρόπο ύστερα από την μη βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζει η υπηρεσία της Πολεοδομίας και την σειρά δυσλειτουργιών που παραμένουν. Δείτε προηγούμενο έγγραφο του Συλλόγου.

Η κινητοποίηση είχε ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή από τους μηχανικούς της περιοχής οι οποίοι βρέθηκαν έξω από το κτίριο της Νομαρχίας από νωρίς το πρωί.


Την ώρα που κατέφθασε ο νομάρχης κ.Φουσέκης, ύστερα από διαβουλεύσεις με τους μηχανικούς, συμφωνήθηκε να ανοίξουν οι πόρτες ώστε να μπουν οι υπάλληλοι να δουλέψουν και ταυτόχρονα να γίνει συνάντηση-συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.


Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, παρουσία του Δ.Σ. και των μελών του Συλλόγου Μηχανικών, του νομάρχη κ.Φουσέκη και του Γενικού Γραμματέα κ. Τζαβάρα (οι οποίοι είναι πολιτικοί μηχανικοί).


Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο κ.Φουσέκης ξεκαθάρισε και οι μηχανικοί συμφώνησαν ότι κάποιες διαδικασίες είναι απαραίτητες στα πλαίσια του Νόμου.

Στην συνέχεια όμως η κουβέντα επικεντρώθηκε σε μια σειρά καθημερινών προβλημάτων και δυσλειτουργιών της Πολεοδομίας, που οδηγούν σε φαινόμενα όπως: διεκπεραίωση υποθέσεων σε χρόνο πέρα από τα όρια που ορίζει ο Νόμος, διαφορετική ερμηνεία εγκυκλίων ανά υπάλληλο, ασυνέπεια υπαλλήλων στα ραντεβού τους με μηχανικούς, κλπ.

Επίσης ζητήθηκε από τους μηχανικούς η διαφανής λειτουργία της Πολεοδομίας, δεδομένου ότι όλα τα τζάμια των γραφείων είναι καλυμμένα με αφίσες, με αποτέλεσμα "να δημιουργούνται υπόνοιες", όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.


Τέλος αναφορά έγινε στο πρόβλημα της "εξαφάνισης" φακέλων από το αρχείο της Πολεοδομίας, ακόμα και σε πολύ πρόσφατες περιπτώσεις!


Ο κ.Φουσέκης δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει σε έγγραφα που θα αποστείλει ο Σύλλογος κι αφού τα λάβει υπόψιν, θα εκδόσει εντολή προς την Πολεοδομία για μια σειρά αλλαγών που θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία της Υπηρεσίας.


Οι μηχανικοί από την δική τους πλευρά προμήνυσαν ότι εάν δεν βελτιωθεί αισθητά η κρατούσα κατάσταση στην Πολεοδομία, θα πραγματοποιήσουν νέα κατάληψη.

amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.