Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Το κινητό που φορτίζει από μόνο του!Φρένο στον εκνευρισμό εκατομμύριων ανθρώπων με το που αντικρίζουν την ένδειξη «άδεια μπαταρία» στο κινητό τους επιχειρεί να βάλει η ΝΟΚΙΑ, παρουσιάζοντας την ιδέα της για το πρώτο τηλέφωνο, του οποίου η μπαταρία φορτίζει από μόνη της!

Η Nokia δημιουργεί ένα κινητό το οποίο θα χρησιμοποιεί την κινητική ενέργεια που παράγεται όταν ένας άνθρωπος κινείται, φορτίζοντας την μπαταρία συνεχώς.

Η πατέντα αυτή παρουσιάστηκε στις αμερικανικές αρχές και , σύμφωνα με τους Times που παρευρέθησαν στην παρουσίαση, πρόκειται για μια συσκευή που θα μπορεί να δίνει ενέργεια στο τηλέφωνο, ενώ η λειτουργία της θα μπορεί να είναι εφαρμόσιμη και σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή, όπως ένα mp3 player ή κονσόλες.

Η εν λόγω συσκευή θα χρησιμοποιεί κρυστάλλους ηλεκτρικής πίεσης, που θα δημιουργούν ηλεκτρική ενέργεια όταν συμπιέζεται ή κινείται.

Έτσι λοιπόν, όταν ένας άνθρωπος σηκώνεται, περπατάει ή εν πάσει περιπτώσει κινεί το τηλέφωνο του, οι κινήσεις του θα παράγουν ηλεκτρισμό. Με αυτόν τον τρόπο θα περνάει η ηλεκτρική ενέργεια από την πρόσθετη συσκευή στο κινητό, με αποτέλεσμα η μπαταρία του να φορτίζεται για όσο κινείται ο κάτοχος του τηλεφώνου.

Η ίδια η εταιρεία πάντως, σε ερώτηση που του έκαναν οι Times απάντησε πως δεν έχει ιδέα πότε θα βγει στην αγορά, και φυσικά δεν αποκαλύπτει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της λειτουργίας της συσκευής.


cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.