Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Πρώτη «επαφή» με τα Windows 7

http://aixmiro.files.wordpress.com/2009/10/windows7.jpg

Το περιβάλλον εργασίας με οθόνη αφής θα αποτελέσει μία από τις καινοτομίες που θα εισάγει το επόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 7.

H Microsoft παρουσίασε χτες το multitouch περιβάλλον εργασίας των Windows 7, με το οποίο θα παρέχει στους χρήστες, έναν πιο φυσικό τρόπο αλληλεπίδρασης με τον υπολογιστή τους.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του "All things Digital" συνεδρίου, που διοργανώνει η Wall Street Journal, και αποτελεί σύμφωνα με τον Steve Ballmer ένα πολύ μικρό κομμάτι από τις δυνατότητες των Windows 7. Δύο από τις πιο εντυπωσιακές, ήταν η παρουσίαση μίας εφαρμογής για διαχείριση φωτογραφιών, οπού ο χρήστης χρησιμοποιεί τα χέρια του για να κάνει drag’n’drop, να μεγαλώσει ή εστιάσει σε μία φωτογραφία -κάτι που έχουμε δει και στο Surface- και μίας εφαρμογής με την οποία ο χρήστης μπορεί να παίξει πιάνο με τα ψηφιακά πλήκτρα που εμφανίζονται κατά βούληση στην οθόνη.

Σε αντίθεση με προβλέψεις αναλυτών, τα Windows 7 δεν θα έχουν καινούργιο kernel αφού στόχος της Microsoft είναι το νέο λειτουργικό να μπορεί να τρέξει σε hardware συμβατό με τα Vista αλλά και να εκτελεί εφαρμογές που είναι απόλυτα συμβατές με αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.