Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Aναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό για τη Siemens

Εντονους τριγμούς στην πολιτική σκηνή προκαλούν οι αλυσιδωτές αποκαλύψεις για εμπλοκές πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Siemens Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε εκ νέου, έπειτα από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens κ. Σήφης Βαλυράκης φέρεται να έχει στα χέρια του ιδιόχειρο σημείωμα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, με το οποίο είχε δώσει εντολή να καταβληθεί σε υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή «το 50% των συμφωνηθέντων».

Για πλαστό σημείωμα έκανε λόγο η Ν.Δ. η οποία δια του εκπροσώπου της και μέλους της Εξεταστικής για τη Siemens, κ. Κώστα Τζαβάρα, δήλωσε ότι υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία που συνηγορούν στην άποψη αυτή.

Όπως ανέφερε, ο κ. Χριστοφοράκος έφυγε από την Ελλάδα στις 15 Δεκεμβρίου 2007, άρα δεν θα μπορούσε να έχει συντάξει το σημείωμα το 2008. Ο Χριστοφοράκος είχε δηλώσει ότι έδωσε χρήματα έως το 2006. Ήδη από τα τέλη του 2007 ξεκίνησε εσωτερικός έλεγχος από την αμερικανική εταιρεία «Ντεμπεβουά», άρα είναι αδύνατο να υπήρχε δυνατότητα για οποιουδήποτε είδους πληρωμή.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Τζαβάρα, το σημείωμα φέρεται να γράφει ότι τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν στον άνθρωπο του υπουργικού συμβουλίου το οποίο δεν αφορά οπωσδήποτε υπουργό.

Την ίδια ώρα, αναταράξεις συνεχίζει να προκαλεί το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Εξεταστική Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι, απορρίπτοντας την πρόταση, ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι «η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απλώς και μόνο σκοπεύει να ενισχύσει την ηγετική εικόνα του κ. Σαμαρά», προσθέτοντας ότι το ζητούμενο είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και όχι η κομματική ή προσωπική αντιπαράθεση. «Το έργο της εξεταστικής επιτροπής δεν επιτρέπεται να διολισθήσει σε εντυπωσιασμούς και σε παραπλανήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι δεν ενοχοποιεί και δεν στοχοποιεί κανέναν. «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Σημίτης ενοχλείται από την πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει το ίδιο, μετά τις αποκαλύψεις, που αφορούν στο χρηματισμό από τη Siemens δύο κορυφαίων στελεχών του Κινήματος και πρώην στενών συνεργατών του κ. Σημίτη», ανέφερε μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θ. Πάγκαλος: Ανοιξε το Κουτί της Πανδώρας για τις μίζες

«Το Κουτί της Πανδώρας για τις μίζες των πολιτικών προσώπων έχει ανοίξει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ πρόσθεσε ότι το ΠαΣοΚ δεν είχε ποτέ την πρόθεση να αποκρύψει ή να συγκαλύψει ή να συγχωρήσει τίποτε.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν θα υπάρξει στο μέλλον καμία προσπάθεια συνενοχής και συγκάλυψης όταν υπάρχουν άμεσες ή έμμεσες ενδείξεις για την εμπλοκή στελεχών του ΠαΣοΚ σε υποθέσεις αδιαφάνειας.

Εξαπέλυσε επίσης επίθεση στον τέως πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, γιατί – όπως είπε - κυβέρνησε «από καθ’ έδρας», συμπληρώνοντας ότι θα ήταν απαράδεκτο να μην προσέλθει να καταθέσει στην εξεταστική της Βουλής όταν το «Βατοπαίδι δείχνει προς την κατεύθυνση του Μαξίμου» και ο κ. Αγγέλου ήταν το «alter ego» του κ. Καραμανλή.

ΛΑΟΣ: Ουδείς υπεράνω των νόμων

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Σημίτη να μην καταθέσει στην Εξεταστική, επισήμανε: «ουδείς είναι υπεράνω των νόμων. Το Σύνταγμα λέει ότι όλοι είμαστε ίσοι». Ερωτηθείς δε σχετικά με τα δημοσιεύματα για φερόμενες χορηγίες Siemens προς γαλάζιους υπουργούς, σημείωσε ότι υπάρχει εμπλοκή μεγάλων ονομάτων, ωστόσο η Πολιτεία δε βοηθάει στην αποκάλυψή τους.

«Τόσο οι πρώην αρχηγοί και πρωθυπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, όσο και οι νυν αρχηγοί, ο ένας εκ των οποίων ο πρωθυπουργός, ας φροντίζουν να μην βάζουνε εμπόδια στις ανακρίσεις», κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.