Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Και για το iPad στρέφεται δικαστικά εναντίον της Apple η Nokia

Kλιμακώνεται η διαμάχη

Tη διαμάχη της με την Apple για τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας διευρύνει η φινλανδική Νokia έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνεται και το iPad, υποστηρίζοντας πως η συσκευή -όπως και το iPhone- παραβιάζει πέντε ευρεσιτεχνίες της.

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο γιγάντων ξεκίνησε πέρυσι. H Apple μπήκε στην αγορά των κινητών τηλεφώνων μόλις το 2007 αλλά ήδη κατέχει ένα σημαντικό μερίδιό της. Από την άλλη, η φινλανδική εταιρεία χάνει την μάχη για τα smartphone ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η αναβάθμιση για το λογισμικό τηλεφώνων της θα καθυστερήσει.

Οι ευρεσιτεχνίες δεν καλύπτονται από τις προηγούμενες δικαστικές κινήσεις της φινλανδικής εταιρείας και σχετίζονται με τεχνολογία για τις κεραίες, βελτίωση της μετάδοσης ομιλίας και δεδομένων και «τοποθέτησης» δεδομένων σε εφαρμογές.

Την Παρασκευή, η Νokia υπέβαλε τη σχετική μήνυση σε δικαστήριο του Γουινσκόνσιν. Εκπρόσωπος της εταρείας δήλωσε ότι «η Apple συνεχίζει να εκμεταλλεύεται δωρεάν τις πατέντες της Νοkia».

Η Αpple από την πλευρά της, σημειώνει το Reuters, δηλώνει ότι «με τη μεταφορά της δικαστικής διαμάχης σε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ, η Nokia κάνει άλλη μία κίνηση στην παρτίδα σκακιού που παίζει με την Appleμε για τις ευρεσιτεχνίες».


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.