Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Οι hackers χτυπάνε και αυτοκίνητα

Η τεχνολογία εισβάλει όλο και περισσότερο στα σύγχρονα αυτοκίνητα κι αυτό είναι κατ΄ αρχήν θετικό. Πάντως, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρήση συστημάτων με Internet εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Για του λόγου το αληθές, μια ομάδα ειδικών από αμερικανικά πανεπιστήμια έκαναν ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα, επιχειρώντας να μπουν στο υπολογιστικό σύστημα ενός αυτοκινήτου. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και σίγουρα ανησυχητικά.


Οι κατά συνθήκη hackers κατάφεραν να μπουν στο σύστημα και να αποκόψουν τα φρένα, να σταματήσουν τη μηχανή και να παρακάμψουν τελείως τις εντολές που έδινε ο οδηγός. Και για να είναι βέβαιοι ότι τα διαδυκτιακά συστήματα είναι τρύπια σαν σουρωτήρια, επανέλαβαν το πείραμα και σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο, με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.


Επίσης, κατάφεραν να σβήσουν τελείως τα ίχνη τους μετά την εισβολή. Θεωρητικά, λοιπόν, μπορούν να πάρουν τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου που βρίσκεται εν κινήσει και να προκαλέσουν ατύχημα, σβήνοντας στη συνέχεια τα ίχνη τους κι αφήνοντας τον οδηγό να μονομαχεί με την ασφαλιστική εταιρεία για τη ζημιά.

Πηγή: gizmodo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.