Σάββατο, 22 Μαΐου 2010

Το επιμορφωτικό dvd με την Ντούβλη στη Βουλή!

Το επιμορφωτικό dvd  με την Ντούβλη στη Βουλή!

Στη Βουλή έφτασε το ζήτημα του πορνό DVDαπό τον βουλευτή της ΝΔ και γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος κ. Μ. Χαρακόπουλο, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. «Πορνό dvd διακινούνται σε συσκευασία «επιμορφωτικού» περιοδικού ποικίλης ύλης.

Με την σκανδαλώδη αυτή επίφαση, το τελικό προϊόν φορολογείται με τον χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή με 5%. Καταστρατηγείται έτσι με τον πλέον προκλητικό τρόπο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη διακίνηση εντύπων και βιβλίων και το οποίο προβλέπει το χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ» αναφέρει ο. Χαρακόπουλος στην ερώτησή του.

Ο βουλευτής της ΝΔ προσθέτει ότι όλα αυτά συμβαίνουν «τη στιγμή που η κυβέρνηση εφαρμόζει μια σκληρή οικονομική πολιτική σε βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων της χώρας και ενώ διατείνεται ότι λαμβάνει εκτεταμένα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής». Υπενθυμίζει ακόμη ότι με τις πρόσφατες αποφάσεις για αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 21% και ακολούθως σε 23%, προκλήθηκε ντόμινο σαρωτικών ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης.

«Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: Σε τι ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να μη γίνεται κατάχρηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, που προβλέπει προνομιακή φορολογική αντιμετώπιση ενημερωτικών εντύπων και βιβλίων, με την ανεξέλεγκτη διακίνηση dvd πορνογραφικού περιεχομένου;» καταλήγει ο κ. Χαρακόπουλος στην ερώτησή του.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.