Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Αυστηρότερους όρους διάσωσης από το ΔΝΤ θέλουν οι ΗΠΑ


Αντίθετες είναι οι ΗΠΑ όσον αφορά τη χορήγηση δανείων διάσωσης από το ΔΝΤ προς χώρες οι οποίες εκτιμάται ότι δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους, σύμφωνα με ρήτρα που ψηφίστηκε χθες από την αμερικανική Γερουσία.

Πρόκειται για ένα μέτρο που θα αφορά κυρίως τα δάνεια του Ταμείου που προορίζονται για χώρες με χρέος άνω του 100% του ΑΕΠ.

Η απόφαση ελήφθη μετά την ανησυχία που προκαλεί το γεγονός ότι οι ΗΠΑ θα συμβάλλουν εμμέσως στα 40 δισ. βοήθειας που το ΔΝΤ ενέκρινε για την Ελλάδα στις αρχές του μήνα, σε μια περίοδο που και η ίδια η χώρα προσπαθεί να βάλει στα τάξη τα χρέη της.

Πολλοί Αμερικανοί εμφανίζονται εξοργισμένοι με τις διασώσεις που έχουν γίνει στις ΗΠΑ το 2008 και το 2009, και έτσι είναι αρνητικοί και ως προς τις νέες προσπάθειες για τη διάσωση ξένων χωρών.

Μόνο με ομοφωνία η ευρω-στήριξη

Εξάλλου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν χθες ότι ο «ειδικός μηχανισμός» των 500 δισ. ευρώ μέσω του οποίου θα παρέχεται προνομιακός δανεισμός σε χώρες που χρήζουν ανάγκης, θα ενεργοποιείται μόνον μετά από ομόφωνες αποφάσεις.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.