Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Τρεις νεκροί και εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα

Εικόνες των ταραχών


Τρεις νεκροί -σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία- και εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ .

Άγνωστοι πυρπόλησαν κτίριο όπου στεγάζεται υποκατάστημα της τράπεζας «Μαρφίν» στην Σταδίου 23 στο οποίο είχαν εγκλωβιστεί εργαζόμενοι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν τους τρεις νεκρούς ενώ απεγκλώβισαν και τέσσερα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Στο σημείο βρίσκεται ο Ανδρέας Βγενόπουλος όπως επίσης και εισαγγελέας ο οποίος εποπτεύει το χώρο. Γίνεται καταγραφή για το πως πήρε φωτιά το υποκατάστημα της τράπεζας όπως επίσης και αν είχαν ληφθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα γίνει και η διακομιδή των σορών.

Συγκλονισμένος δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος. Τόνισε ότι δεν μπορεί να πει κάτι καθώς δεν έχει ακόμα επίσημη ενημέρωση.

Στις φλόγες τράπεζες, καταστήματα και οχήματα σε Αμαλίας Σύνταγμα, Ερμού και Καραγιώργης Σερβίας.

Φωτιά και στο κτίριο της νομαρχίας Αθηνών στη λεωφόρο Συγγρού.

Καίγεται επίσης η εφορία επί της Αμαλίας και παράρτημα του υπουργείου Οικονομικών.

Στις φλόγες παραδόθηκε επίσης κλούβα των ΜΑΤ στο Ζάππειο.

Εκτεταμένα επεισόδια και στο κέντρο της Πάτρας. Ομάδες νεαρών έσπασαν υποκαταστήματα τραπεζών. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκε ένας νοσοκομειακός γιατρός.

Παρόμοια εικόνα στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης και στη Θεσσαλονίκη στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή. Νεαροί έκλεισαν το δρόμο και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Αρκετοί αστυνομικοί και πολίτες έχουν τραυματιστεί από τα σοβαρά επεισόδια σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 συγκλονισμένος λέγοντας ότι χύθηκε αίμα αθώων πολιτών. Έκανε λόγο για φασιστική λογική που χτυπάει – όπως είπε- αυτό που θέλουν να πετύχουν οι αγώνες των συνταξιούχων και των ανέργων.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.