Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Ποδηλάτες έξω από τα... ρούχα τους

Στις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η 3η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης

Μεγαλύτερη και πιο... γυμνή από τις δύο προηγούμενες υπόσχεται πως θα είναι η φετινή, 3η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, που θα γίνει στις 4 Ιουνίου στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.


«Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε» λένε στους πολίτες οι διοργανωτές, και τους ενθαρρύνουν να συμμετάσχουν με μαγιό ή να βάλουν φαντασία για να καλύψουν τα επίμαχα σημεία, όπως body-painting, φύλλα συκής
«Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε» λένε στους πολίτες οι διοργανωτές, και τους ενθαρρύνουν να συμμετάσχουν με μαγιό ή να βάλουν φαντασία για να καλύψουν τα επίμαχα σημεία, όπως body-painting, φύλλα συκής

Οι διοργανωτές στοιχηματίζουν πως οι συμμετέχοντες θα ξεπεράσουν τους 500, έναντι 350 πέρυσι και 100 πρόπερσι, τόσο λόγω της δυναμικής που έχει αναπτυχθεί όσο και λόγω της αύξησης της χρήσης ποδηλάτου στη Θεσσαλονίκη μετά την κατασκευή δικτύου ποδηλατόδρομων.

«Είναι μια διοργάνωση που σιγά σιγά γίνεται θεσμός και έχει απενοχοποιηθεί στη συνείδηση του κόσμου», είπε στο «Eθνος» ο εμπνευστής και εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, Κ. Τερζόπουλος. «Hδη δέχομαι δεκάδες μηνύματα από ανθρώπους που δίσταζαν τα περασμένα χρόνια και δηλώνουν πρόθυμοι φέτος να το τολμήσουν».

Σύμφωνα με το μότο της εκδήλωσης, άσεμνο δεν είναι το γυμνό σώμα, αλλά η έκθεση πεζών και ποδηλατών στα αυτοκίνητα και την ατμοσφαιρική ρύπανση, η έλλειψη πρασίνου και περιβαλλοντικών πολιτικών, που έχει μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη στην πιο ρυπασμένη σε μικροσωματίδια πόλη της Ευρώπης.

«Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε» λένε στους πολίτες οι διοργανωτές, και τους ενθαρρύνουν να συμμετάσχουν με μαγιό ή να βάλουν φαντασία για να καλύψουν τα επίμαχα σημεία, όπως bodypainting, φύλλα συκής, χαρτί περιτυλίγματος, χειρουργικές μάσκες, κυπελλάκια του καφέ ή οτιδήποτε άλλο μπορούν να σκεφτούν.

Τις επόμενες μέρες θα επισκεφτούν την εισαγγελία και την αστυνομική διεύθυνση για να ενημερώσουν για την εκδήλωση, ώστε να αποφευχθούν παρατράγουδα σαν αυτά της πρώτης διοργάνωσης, που οδήγησαν στο κρατητήριο έναν Βρετανό ποδηλάτη.

Στην 3η Γυμνή Ποδηλατοδρομία θα συμμετάσχουν σύλλογοι και κινήσεις πολιτών, όπως τα «Παιδιά εν Δράσει», η «SFINA», η «Αλλη oψη», οι «Streetpanthers», η «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» και το «Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης», ενώ skateboards, rollers και πατίνια θα δώσουν άλλο χρώμα στην εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα διοργανωθεί «Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ» και θα γίνουν προβολές ταινιών, συναυλίες και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.