Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Επιλόχειο κατάθλιψη παθαίνουν και οι... άνδρες

Επιλόχειο κατάθλιψη μπορεί να πάθουν και οι άνδρες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, η οποία αποφάνθηκε ότι ένας σε περίπου δέκα πατεράδες υποφέρει από αυτή

Επιλόχειο κατάθλιψη μπορεί να πάθουν και οι άνδρες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, η οποία αποφάνθηκε ότι ένας σε περίπου δέκα πατεράδες υποφέρει από αυτή.

Επιλόχειο κατάθλιψη παθαίνουν και οι... άνδρες

Οι ερευνητές της Iατρικής Σχολής της Ανατολικής Βιρτζίνια στο Νόρφολκ, συνέκριναν στοιχεία από 43 μελέτες, που περιελάμβαναν τις απαντήσεις 28.000 ερωτηθέντων από τις οποίες προκύπτει ότι και οι άνδρες παθαίνουν επιλόχειο κατάθλιψη από τους τρεις πρώτους μήνες ως τον πρώτο χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Συνολικά, οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι το 10% των ανδρών βιώνουν κατάθλιψη πριν ή μετά τη γέννηση ενός παιδιού.

Επίσης περίπου το 5% του συνολικού ανδρικού πληθυσμού θα εμφανίσει κατάθλιψη στη διάρκεια ενός χρόνου.

«Αυτό υπογραμμίζει ότι η κατάθλιψη στους άνδρες που περιμένουν παιδί ή σε εκείνους που μόλις απέκτησαν συνιστά σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας», σύμφωνα με τους ερευνητές Τζέιμς Πόλσον και Σαρνέιλ Μπέιζμουρ που δημοσίευσαν την μελέτη τους στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρίας (JAMA).

Ενώ περίπου το 30% των νέων μητέρων μπορεί να εμφανίσουν επιλόχειο κατάθλιψη, πολύ λίγα στοιχεία είναι γνωστά για το πώς αντιμετωπίζουν οι άνδρες την επερχόμενη γέννηση ενός παιδιού και στη συνέχεια την έλευσή του στο σπίτι.

Οι Πόλσον και Μπέιζμουρ διαπίστωσαν ότι τρεις με έξι μήνες μετά τη γέννηση ενός παιδιού οι άνδρες είναι στην πιο ευάλωτη φάση τους με το ποσοστό κατάθλιψης να φθάνει το 25%.

Η ίδια περίοδος είναι και η πιο «επικίνδυνη» για την ψυχική υγεία της νέας μητέρας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ακόμα ότι οι άνδρες που αναμένουν τη γέννηση του παιδιού τους ή οι νέοι πατεράδες στις ΗΠΑ τείνουν να εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, σε ποσοστό 14%, σε σχέση με τους άνδρες σε άλλες χώρες (8%).


ethnos.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.