Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Κάλεσμα Κόκκαλη, κοντά στο αντίο!


ΕΚΤΑΚΤΟ- Αυτό που έγινε κατανοητό από τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από το ΔΣ του Ολυμπιακού είναι ότι δεν πάρθηκε… απόφαση, καθώς για τις 14 Ιουνίου ορίστηκε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, για να οριστεί η νέα διοίκηση. Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Σωκράτη Κόκκαλη από την προεδρία, ο ηγέτης των Ερυθρολεύκων έκανε άνοιγμα σε επιχειρηματίες για να μπουν στη μετοχική σύνθεση. «Παγώνουν» μέχρι τις 14 Ιουνίου τα θέματα νέου προπονητή, μεταγραφών, ανανεώσεων συμβολαίων και αποχωρήσεων, καθώς και πλάνου προετοιμασίας.

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού Γιάννης Μώραλης απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση ενδιαφερόμενου για να μπει στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Όμως επίσης ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση μέχρι τις 14 Ιουνίου για σημαντικά ζητήματα, προκειμένου να μην είναι δεσμευτική για τη νέα διοίκηση που θα προκύψει. Και εδώ είναι το σημείο-κλειδί, που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την παραμονή του Κόκκαλη στην προεδρία του συλλόγου, καθώς σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος ξανά, ο Γ. Μώραλης απάντησε: «Δεν το ξέρω, θα δούμε».

Αναλυτικά, τα όσα ανέφερε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

- Θα μας πείτε τα αποτελέσματα του Διοικητικού Συμβουλίου;

Όπως ξέρετε, συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και η απόφαση που πάρθηκε είναι στις 14 Ιουνίου θα γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Μέχρι τότε, από τις 20, δηλαδή από σήμερα, μέχρι τις 14 είναι προφανές ότι και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη, θα έχουν επαφές με ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετάσχουν μετοχικά στην ΠΑΕ.

- Ο κ. Κόκκαλης θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα;

Θα δούμε στις 14 του μηνός.

- Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα, αρχικώς το θέμα του προπονητή;

Τα υπόλοιπα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα τα χειρίζεται η υπάρχουσα διοίκηση και ο υπάρχων διοικητικός ιστός. Είναι προφανές βέβαια, πως δεν μπορούν να παρθούν σημαντικές αποφάσεις που θα δεσμεύσουν σε σημαντικά θέματα τη νέα διοίκηση που θα εκλεγεί στις 14 Ιουνίου.

- Αυτή τη στιγμή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τελούν υπό παραίτηση ή παραμένουν κανονικά στις θέσεις και στα καθήκοντά τους έως συγκληθεί η Γενική Συνέλευση;

Όχι. Παραμένουν κανονικά και η διοίκηση και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Παραμένουν όλοι στις θέσεις τους. Υπάρχει μία εταιρεία, υπάρχει μία ομάδα, συνεχίζουμε να λειτουργούμε, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν μπορούμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις σε σημαντικά θέματα, οι οποίες θα δεσμεύσουν την νέα διοίκηση, η οποία θα εκλεγεί στις 14 Ιουνίου. Επαναλαμβάνω πως μέχρι τις 14 και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, αλλά και τα μέλη θα έχουν επαφές με ενδιαφερόμενους που θέλουν να μετάσχουν μετοχικά στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

- Έχουν εκδηλώσει κάποιοι επιχειρηματίες ενδιαφέρον;

Δεν το γνωρίζω.

- Συνεπώς μέχρι τις 14 Ιουνίου δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία η νυν διοίκηση για την πρόσληψη προπονητή, για το κλείσιμο προπονητικού κέντρου και διαδικαστικά ζητήματα, καθώς ο Ολυμπιακός παίζει νωρίς στο Europa League;

Όπως ξέρετε, οι παίκτες ήδη έφυγαν, πήραν τα προγράμματά του για αυτά που πρέπει να κάνουν κατά την περίοδο των διακοπών τους. Μαζεύονται στις 14 του μηνός. Είναι προφανές πως η σημερινή διοίκηση θα κάνει την απαραίτητη επεξεργασία ώστε να υπάρχουν έτοιμες λύσεις ή προτάσεις, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν μπορούμε να δεσμεύσουμε με σημαντικές αποφάσεις το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί στις 14 Ιουνίου και νομίζω πως αυτό είναι αυτονόητο και σαφές ότι εφόσον υπάρξει εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει, δεν μπορούν να παρθούν σημαντικές αποφάσεις που θα δεσμεύσουν αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο για τα επόμενα χρόνια.

- Αυτό αφορά και στις μεταγραφές και στα συμβόλαια που λήγουν τώρα;


Αυτό αφορά τα σημαντικά ζητήματα, που αφορούν και το αγωνιστικό και άλλα θέματα, μεταξύ αυτών και αυτά που είπατε.

Όλα στον... αέρα!

Μέχρι τις 14 Ιουνίου τα μέλη της τωρινής διοίκησης είναι εξουσιοδοτημένα να προχωρήσουν σε επαφές με τους ενδιαφερόμενους για να μπουν στην ΠΑΕ. Μαρινάκης, Λαυρεντιάδης ή όποιος άλλος προκύψει, πρέπει σε αυτό το διάστημα να εκφράσει το ενδιαφέρον του για την αγορά μετοχών και να γίνουν «συμπαίκτες» του Κόκκαλη στην ΠΑΕ. Ή ακόμα και να γίνουν οι μοναδικοί «παίκτες» του συλλόγου.

Ετσι είναι στον αέρα όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στον προγραμματισμό του αγωνιστικού σκέλους. Η προετοιμασία ξεκινά στις 14 Ιουνίου και ως τότε δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση για την πρόσληψη νέου προπονητή, ή να γίνουν μεταγραφές για την ενίσχυση του ρόστερ. Ακόμα και τα διαδικαστικά ζητήματα για το που θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία δεν μπορούν να επιλυθούν και πλέον μπαίνουμε σε ένα μακρό διάστημα αναμονής για τις σημαντικές αποφάσεις.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης έφτασε στις 15:25 στην Πλατεία Αλεξάνδρας και αποχώρησε λίγο μετά τις 18:10. Νωρίτερα είχαν αποχωρήσει οι Γιώργος Λούβαρης, Σάββας Θεοδωρίδης, Πέτρος Μπαρμπής και Λεωνίδας Θεοδωρακάκης.


Γιώργος Κυριακόπουλος

sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.