ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: «Νεκρώνει» την Πέμπτη δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, για το ασφαλιστικό

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας "νεκροί" εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.


Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 10:00 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ εκείνη του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου την ίδια ώρα. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας το ΠΑΜΕ.

Στην απεργία, συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, το προσωπικό των Ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που έχει αποφασίσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της επόμενης Δευτέρας.


Συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στη Θεσσαλονίκη, ο ΟΑΣΘ συμμετέχει στην απεργία και θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.


Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με αποτέλεσμα να μην εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, πλην των λεγομένων Κοινωνικών Αναγκών. Η απεργία της Πέμπτης θα επηρεάσει και τα δρομολόγια της Τετάρτης, γι' αυτό το κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του ΟΣΕ.


Απεργούν επίσης οι ναυτεργάτες και οι λιμενεργάτες. Κανονικά θα γίνουν τα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς στην απεργία δεν θα συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.


Οι δημοσιογράφοι, δε θα απεργήσουν την Πέμπτη αλλά θα μεταθέσουν την απεργία για την επόμενη εβδομάδα.


esu apaiths gia ekeinh o