Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

Σφοδρή κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Καλαμάτα.
Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «εγκλήματα» της προηγούμενης κυβέρνησης, τα οποία «οδήγησαν την ελληνική οικονομία στην παρούσα κατάσταση».

Ο κ. Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς «μίλησε σαν να μην υπήρξε υπουργός του κ. Καραμανλή» και «υπενθύμισε», όπως είπε στον πρόεδρο της ΝΔ «ότι οι κυβερνήσεις τους δεν έκαναν 'σφάλματα', αλλά πραγματικά εγκλήματα εις βάρος της χώρας».

«Γιατί όταν το ελληνικό κράτος από το 1830 μέχρι το 2004 είχε δανειστεί 180 δισ. ευρώ και μέσα σε μια πενταετία δανείζεται άλλα 120 δισ., αυτό είναι έγκλημα εις βάρος όλων των Ελλήνων και των μελλοντικών γενεών», όπως ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

«Το ομολόγησαν άλλωστε και οι ίδιοι, εκ παραδρομής, πριν λίγες μέρες: 'Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από τη ΝΔ κρίση χρέους και κρίση ελλείμματος'. Έκτοτε δεν το έχουν επαναλάβει. Όπως δεν επαναλαμβάνουν ότι 'το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα', που είχαν το θράσος να υποστηρίζουν μέχρι πριν λίγες μέρες.

»Τα στοιχεία της Eurostat είναι αμείλικτα και αποδεικνύουν το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέσαν. Εγκλήματα που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στην παρούσα κατάσταση. Αυτή την αλήθεια δεν μπορεί να την αποφύγει ο κ. Σαμαράς που παριστάνει τον έκπληκτο» ακτέληξε ο κ. Πεταλωτής.Επίθεση Σαμαρά

Νέα σκληρή επίθεση προς την κυβέρνηση, αλλά και τον πρωθυπουργό προσωπικά, τον οποίο αποκάλεσε «νεοφιλελεύθερο σοσιαλιστή», για τις εξελίξεις που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, εξαπέλυσε σήμερα από την Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη της προηγούμενης διακυβέρνησης, να προαναγγείλει «ανατροπές που θα ξαφνιάσουν» στο κόμμα του και να απευθύνει νέα εσωκομματική προειδοποίηση για τα λεγόμενα «βαρίδια».

Μιλώντας σε συνδιάσκεψη του κόμματος για την Υγεία, ο κ. Σαμαράς αφιέρωσε το σύνολο της ομιλίας του «στα μεγάλα ζητήματα που σκιάζουν ολόκληρη τη χώρα» και δεν είναι άλλα από την οικονομική κρίση και την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ/ΔΝΤ, για τα οποία επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ.

«Λέει ψέματα το ΠΑΣΟΚ όταν υποστηρίζει ότι 'αναγκάστηκε' να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν αναγκάστηκε. Το επέλεξε και το κατέστησε αναπόφευκτο. Κι έχει απόλυτη ευθύνη για ό,τι έγινε. Όπως έχει απόλυτη ευθύνη για ό,τι θα συμβεί από δω και μπρος» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας: «Δεν ήταν το έλλειμμα και το χρέος που εκτόξευσε τα spreads. Ήταν η αλλοπρόσαλλη και ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης που μετέτρεψε μια συνηθισμένη κρίση ελλείμματος σε μοναδική κρίση δανεισμού».

«Συγγνώμη» για τα σφάλματα

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη της προηγούμενης διακυβέρνησης. «Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας. Η προηγούμενη διακυβέρνηση, η δική μας διακυβέρνηση, έκανε σφάλματα. Σοβαρά σφάλματα. Δεν πολέμησε τον κρατισμό, δεν επανίδρυσε το κράτος, δεν έλεγξε το χρέος. Συγκράτησε τα ελλείμματα, αλλά δεν αντέστρεψε τη συσσώρευση χρέους. Διόγκωσε το κράτος, δεν το συρρίκνωσε. Το διατήρησε μη λειτουργικό και αντιπαραγωγικό. Δεν το άλλαξε. Υποτάχθηκε στην λογική του πολιτικού κόστους» είπε.

«Για όλα αυτά οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους οπαδούς μας, από τους ψηφοφόρους μας, από τον Ελληνικό λαό. Γιατί τα υποσχεθήκαμε και δεν τα κάναμε. Αλλά σίγουρα δεν θα απολογηθούμε σε εκείνους που κι όταν τα προσπάθησαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, εκείνοι τις εμπόδισαν. Και κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία έπαιρνε μια πρωτοβουλία να συμμαζέψει το χάος των δημοσίων οικονομικών, έβγαιναν 'στα κεραμίδια' με το πιο αδίστακτο λαϊκισμό» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Διαφωνία με το ΔΝΤ

Την ίδια ώρα, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Παραδώσαμε στο ΠΑΣΟΚ μια κρίση ελλείμματος κοινή σε όλη σχεδόν την Ευρώπη. Ενώ σήμερα το ΠΑΣΟΚ παραδίδει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, με μια κρίση δανεισμού, μοναδική σε όλη την Ευρώπη. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελεύθερου σοσιαλιστή κ. Παπανδρέου».

«Από την αρχή εκφράσαμε τη διαφωνία μας με την προοπτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Γιατί γνωρίζουμε ότι θα μας επιβάλει νέα μέτρα που δεν τα αντέχει ούτε η Οικονομία μας ούτε η Κοινωνία μας. Κι όλα τα εισπρακτικά μέτρα που επιβάλλονται πια, βαθαίνουν την ύφεση περισσότερο απ’ όσο βελτιώνουν τα δημόσια οικονομικά» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα παρουσιάσει προτάσεις για την οικονομία όταν θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η συμφωνία με το ΔΝΤ. Τα μέτρα αυτά θα βασίζονται, όπως είπε, στο τρίπτυχο: τόνωση της οικονομίας, διαρθρωτικά μέτρα, αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.

«Παλαιά» και «νέα» ΝΔ

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα εσωκομματικά της ΝΔ. «Η παλιά Νέα Δημοκρατία έκανε λάθη και τα πλήρωσε. Εδώ, όμως, φεύγουμε από το χθες, κάνουμε μια τομή στο χρόνο. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω τα πράγματα με το όνομά τους» είπε.

«Δίπλα σας να ξέρετε ότι σφυρηλατώ μέσα μου την πεποίθηση για όσα πρέπει να κάνω, για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρω. Και θα τις πάρω! Να μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στους συνέδρους.

«Στο τέλος της προσυνεδριακής διαδικασίας, που κορυφώνεται με το Συνέδριο, βρίσκεται η αφετηρία των μεγάλων ανατροπών, που απαιτείτε εσείς και η κοινωνία. Ανατροπές που θα ξαφνιάσουν. Σας το υπόσχομαι... Ανατροπές που θα απαλλάξουν το κόμμα από τα βάρη και τα 'βαρίδια' του παρελθόντος και θα του επιτρέψουν να ξανανοίξει τα φτερά του σε καθαρούς ουρανούς Ελπίδας, Αισιοδοξίας και Νίκης» κατέληξε.

«Ο λαός μας και ιδιαίτερα οι δικοί μας οπαδοί, δεν θέλουν απλώς, απαιτούν ρήξεις και ανατροπές. Ρήξεις με το χθες. Και ανατροπές όλων όσων μας παγιδεύουν στο χθες. Ας γνωρίζουν, λοιπόν, οι πάντες ότι το παρελθόν του καθενός κρίνεται. Και 'ισορροπίες' με το χθες δεν θα κάνω. Πάω μπροστά και κοιτάω το μέλλον. Και το πότε θα 'κάνω ταμείο', θα το δείτε. Και ξέρω τι ζητάτε. Ξέρω τι απαιτεί η κοινωνία. Μου το δείξατε και σήμερα. Ξέρω τι πρέπει να κάνω. Και θα το κάνω» τόνισε.


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.