Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

Την Κυριακή η κηδεία του πρώην δημάρχου Πατρέων Θεόδωρου ΆννινουΣτις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, στο Α΄ Δημοτικό Νεκροταφείο Πατρών θα τελεστεί η κηδεία του πρώην Δημάρχου Πατρών Θεόδωρου Άννινου, ο οποίος πέθανε το μεσημέρι του Σαββάτου μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο ΠΓΝΠ.

Ο Θεόδωρος Άννινος, εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1964 με το συνδυασμό του Θρασύβουλου Κωνσταντίνου και την ίδια χρονιά έγινε δήμαρχος, ενώ το 1967 απαλλάχθηκε των καθηκόντων του από τη δικτατορία.

Με την πτώση της χούντας εκλέχθηκε πάλι δήμαρχος Πατρέων με το συντριπτικό ποσοστό 71%, και υπηρέτησε την πόλη της Πάτρας από την θέση αυτή μέχρι το 1982, για τρεις συνεχόμενες τετραετίες.

Η δημαρχιακή θητεία του Θεόδωρου Άννινου, χαρακτηρίστηκε από δυναμικές συγκρούσεις με την κεντρική διοίκηση αλλά και με σημαντικό δημοτικό έργο.

Ήταν παντρεμένος με την Ηλέκτρα Παπαγεωργίου με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ανδρέας Φούρας, στο άγγελμα του θανάτου του Θεόδωρου Άννινου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να εκφράσω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια ενός σπουδαίου ανθρώπου, μιας λαμπρής και μαχητικής προσωπικότητας που σφράγισε τη νεότερη ιστορία της πόλης και συνέβαλε αποφασιστικά στη στερέωση των δημοκρατικών ηθών.

Ο θάνατος του πρώην Δημάρχου Θεόδωρου Άννινου μας κάνει όλους φτωχότερους. Η πόλη χάνει ένα ανήσυχο πνεύμα, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην αναμόρφωση της, υπηρετώντας την με αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη πίστη σε αρχές, αξίες και ιδανικά.

Η τοπική αυτοδιοίκηση χάνει έναν απαράμιλλο λάτρη της. Έναν Δήμαρχο που με αγωνιστικό σθένος και αυταπάρνηση εργάστηκε για την ενίσχυση της αποκέντρωσης αλλά και όλων εκείνων των θεσμών που κατοχυρώνουν την λαϊκή έκφραση και την δημοκρατική συμμετοχή.

Είχα τη μεγάλη τύχη ο Θεόδωρος Άννινος να με τιμήσει με τη φιλία και την αγάπη του. Είχα την τύχη- σε αλλεπάλληλες επισκέψεις στο σπίτι του- να είμαι από τους συνομιλητές του, ακούγοντας πάντα με προσοχή και σεβασμό τις απόψεις του για την Πάτρα του σήμερα και για τον ρόλο της πόλης μπροστά στις νέες προοπτικές που ανοίγονται γι’ αυτήν.

Θέλω να εκφράσω στην αγαπημένη του Ηλέκτρα και στα παιδιά του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια και μαζί την ανθρώπινη συμπαράσταση μου για την απώλεια ενός φίλου που θα ζει μέσα από το παράδειγμα του, μέσα από το έργο και την μεγάλη του προσφορά στην πόλη, στην πολιτική και στη Δημοκρατία».


symboulos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.