Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά
Σήμερα δεν θα αποπλεύσουν για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα συνολικά 20 πλοία.

Στο λιμάνι του Πειραιά συγκεντρώθηκε το πρωί ομάδα ναυτεργατών, διαμαρτυρόμενη για την άρση του καμποτάζ και αντιδρώντας στον ελλιμενισμό του υπό σημαίας Μάλτας κρουαζιερόπλοιου «Zenith», στο πλαίσιο της 24ώρης απεργίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Λόγω της κινητοποίησης δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία έως τις έξι το πρωί της Τρίτης, οπότε λήγει η απεργία. Σήμερα δεν θα αποπλεύσουν για Αργοσαρωνικό, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα συνολικά 20 πλοία.

Πάντως, νωρίτερα, επετράπη τελικά από τους απεργούς ο κατάπλους του «Zenith» στην προβλήτα που δένουν τα κρουαζιερόπλοια, πλησίον του κτηρίου του ΟΛΠ [OLPr.AT] Σχετικά άρθρα και η αποβίβαση των 1500 επιβατών του πραγματοποιήθηκε ομαλά.

Το πλοίο έχει προγραμματιστεί να αποπλεύσει με προορισμό την Κροατία στις 21.00, ωστόσο οι ναυτεργάτες απειλούν να μην επιτρέψουν την επιβίβαση των τουριστών.

«Αιτία πολέμου» για την ΠΝΟ αποτελεί το γεγονός ότι το κρουαζιερόπλοιο δραστηριοποιείται στον ελλαδικό χώρο χωρίς να απασχολεί Έλληνες ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων.

ΝΔ: Απαιτείται υπευθυνότητα και σωφροσύνη

Υπευθυνότητα και σωφροσύνη ζητά από όλες τις πλευρές η ΝΔ, δια μέσου του αρμόδιου τομεάρχη Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Κατανοούμε τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τη ναυτεργασία», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Άλλωστε, οι απεργιακές κινητοποιήσεις αποτελούν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων».

«Ωστόσο», συμπλήρωσε, «επειδή βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου και δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, καλό είναι όλες οι πλευρές να επιδείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και σωφροσύνη».


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.