Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Φοβού τους... εξωγήινους

Είτε πρόκειται για απλά μικρόβια είτε για ανεπτυγμένα όντα, οι εξωγήινοι υπάρχουν, τονίζει ο κορυφαίος αστροφυσικός. Ομως είναι κατηγορηματικός: Κάθε επαφή μαζί τους θα ήταν καταστροφική για την ανθρωπότητ

"Εξωγήινοι υπάρχουν, αλλά καλό θα είναι η ανθρωπότητα να μην επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί τους γιατί μία τέτοια επαφή θα ήταν καταστροφική για το ανθρώπινο είδος"...


Ο κορυφαίος αστροφυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, υποστηρίζει ότι με βάση τις μαθηματικές πιθανότητες οι εξωγήινοι υπάρχουν, αλλά εκτιμά ότι θα είναι επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα
Ο κορυφαίος αστροφυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, υποστηρίζει ότι με βάση τις μαθηματικές πιθανότητες οι εξωγήινοι υπάρχουν, αλλά εκτιμά ότι θα είναι επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα

Για μία ακόμη φορά, ο κορυφαίος επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ έκανε αίσθηση με τις δηλώσεις του. Αυτή τη φορά, συνέστησε στους κατοίκους της Γης να μείνουν σε... απόσταση σε περίπτωση που έλθουν σε επαφή με εξωγήινα όντα.

Ο Αμερικανός αστροφυσικός και συγγραφέας, που ζει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και πάσχει από μία ασθένεια των νευρώνων (γνωστή ως Λου Γκέριγκ), έκανε τις βαρύγδουπες δηλώσεις σε μία νέα σειρά ντοκιμαντέρ του "Discovery Channel" που θα αρχίσει να προβάλλεται από τη "μικρή οθόνη" τον ερχόμενο μήνα.

Οπως υποστηρίζει ο Χόκινγκ, σ' ένα σύμπαν με 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, που ο καθένας περικλείει εκατοντάδες εκατομμύρια αστέρια και πλανήτες, είναι πολύ πιθανό η Γη να μην είναι η μόνη προνομιούχα που διαθέτει μορφές ζωής.

"Για το μαθηματικό μου μυαλό, μόνο αυτοί οι αριθμοί είναι αρκετοί για να θεωρώ λογική την ύπαρξη εξωγήινων", προσέθεσε. "Η πραγματική πρόκληση είναι να βρούμε με τι μοιάζουν πραγματικά. Μπορεί να είναι για παράδειγμα απλώς μικρόβια ή σκουλήκια".

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν αποκλείεται η εξωγήινη ζωή να έχει εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από τον άνθρωπο.

"Πρέπει μονάχα να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας για να καταλάβουμε πως η ανθρώπινη φύση μπορεί να μετεξελιχθεί σε κάτι που δεν θέλουμε να συναντήσουμε", επισήμανε ο κορυφαίος επιστήμονας υπογραμμίζοντας πως τέτοια ανεπτυγμένα όντα μπορεί να κινούνται κατά νομάδες, ψάχνοντας να κατακτήσουν και να εποικίσουν άλλους πλανήτες.

Σε περίπτωση, μάλιστα, επέλασης των εξωγήινων όντων στη Γη, τα πράγματα θα είναι επικίνδυνα για το ανθρώπινο είδος, τονίζει ο Χόκινγκ.

"Αν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν ποτέ, νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα μοιάζει με αυτό της πρώτης επίσκεψης του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική, και γνωρίζετε ότι αυτή η επίσκεψη δεν είχε και το καλύτερο αποτέλεσμα για τους αυτόχθονες Ινδιάνους".

Πριν από δύο χρόνια ο Χόκινγκ είχε υποστηρίξει πως, επειδή οι εξωγήινοι δεν διαθέτουν DNA ανάλογο με αυτό των ανθρώπων, είναι πιθανόν να μεταδίδουν ασθένειες τις οποίες το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει.

Το 1970 ξεκίνησε την έρευνά του στις μαύρες τρύπες του διαστήματος και ανακάλυψε ότι αυτές μπορεί να εκπέμπουν ραδιενέργεια, ενώ έναν χρόνο αργότερα διατύπωσε τη θεωρία ότι κατά τη "Μεγάλη Εκρηξη" παράχθηκαν αντικείμενα σε μέγεθος πρωτονίων.

Μίνα Αγγελίνη
mina@pegasus.gr

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.