Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Συμπεράσματα το 2012 Εμβόλιο κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ θα δοκιμαστεί στην Ευρώπη


Θεραπευτικό εμβόλιο κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ, το οποίο αναπτύχθηκε από αυστριακή εταιρεία βιοτεχνολογίας, περνά στη δεύτερη φάση των κλινικών μελετών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες πάντως δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.

Συνολικά 420 ασθενείς θα συμμετάσχουν στις δοκιμές αποτελεσματικότητας που θα διενεργηθούν σε Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία και Σλοβακία, ανακοίνωσε η Affiris, με έδρα τη Βιέννη. Τα αποτελέσματα αναμένονται το 2012.

Αν το θεραπευτικό εμβόλιο αποδεχθεί επιτυχές, η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη και ενός προληπτικού εμβολίου, επισήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την εμπορική αξιοποίηση του εμβολίου, εφόσον βέβαια λάβει έγκριση, θα αναλάβει η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline.

H Φάση Ι των κλινικών δοκιμών ολοκληρώθηκε πριν από πέντε μήνες και έδειξε ότι το πειραματικό εμβόλιο είναι ασφαλές και καλά ανεκτό. Η Φάση ΙΙ θα εξετάσει την αποτελεσματικότητά του. Αν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, θα ακολουθήσει η Φάση ΙΙΙ, στην οποία η αποτελεσματικότητα θα μετρηθεί σε μεγαλύτερο δείγμα ασθενών.

Το πειραματικό εμβόλιο ADO2 εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει αντισώματα κατά του β-αμυλοειδούς που σχηματίζει παθολογικές πλάκες στους εγκεφάλους των ασθενών με Αλτσάιμερ.

Τα εν λόγω αντισώματα επιτίθενται ειδικά στο τμήμα του β-αμυλοειδούς που σχετίζεται με αυτές τις πλάκες. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών από το εμβόλιο, δεδομένου ότι η πρωτεΐνη υπάρχει και στους εγκεφάλους των υγιών ανθρώπων.

Οι δοκιμές του πρώτου πειραματικού εμβολίου κατά της ασθένειας ξεκίνησαν το 2001 σε Ευρώπη και Αμερική, διακόπηκαν όμως εσπευσμένα όταν εμφανίστηκαν σοβαρές παρενέργειες. ΄


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To sxolio sas!!

Αναγνώστες

Ο Admin δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των post στο blog.